22 feb 2012

Bacallà "à Gomes de Sá"

En Paulo en explica com fer un Bacallà "à Gomes de Sá"
una recepta típica portuguesa i molt fàcil de fer.
Gràcies, Paulo!





Ingredients:

. Bacallà (250 gr /persona. 
L'ideal és que ja estigui sense pell)
. Patates grans (1 /persona)
. Cebes grans (1/ persona)
. Julivert (un manat)
. Ous (1 / persona)
. Olives negres (unes quantes. 
Si poden ser d'Aragó, millor)
. 2 dents d'all
. Sal i pebre

Dessalar el bacallà (o comprar-lo dessalat, congelat o no. El congelat “esqueixat” serveix perfectament) i coure’l uns 10-15 minuts aproximadament, comptant a partir del moment que el aigua arrenca el bull.

En una altra olla, coure les patates amb la seva pell. No coure massa a fi que les patates no es desfacin. Quan estiguin cuites, es pelen i es tallen a rodantxes o a daus.

En un altre pot es bullen els ous fins que siguin durs i desprès se’ls treu la closca.

En una paella es posen les cebes tallades en rodantxes, l’all picat I es sofregeix tot en oli d’oliva.

Amb la ceba daurada I toba, afegir el bacallà bollit I barrejar amb una cullera de fusta a fi que els ingredients barregin els sabors.

Afegir els daus de patata, els ous tallats a rodantxes (reservar un o dos, segons el nombre de comensals, per a la decoració final) les olives negres I tornar a barrejar amb compte perquè les patates no es desfacin.

Rectificar de sal I pebre, si és necessari I afegir més oli perquè no es quedi sec. Deixar uns minuts a foc lent perquè les patates agafin el sabor de tot.

Quant està llest es barreja julivert en quantitat (és un dels secretas d’aquest plat) I es decora amb les rodantxes d’ou dur. Cal picar més julivert per afegir (sense por) un cop emplatem, és un dels sabors estrella del plat.

Es pot acompanyar amb una amanida.

Truc:
La quantitat de ceba és a ull. La funció de la ceba, a més a més de proporcionar sabor és que el plat quedi melós. Si hi ha poca ceba, és fàcil que el plat quedi una mica sec, entre la patata I el bacallà. No obstant això, cal evitar les cebes dolces perquè en aquest plat és important el punt de sal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario